Over actiecodes en vouchers

Hoe een kortingscode gebruiken?

Een kortingscode, actiecode, discount voucher, coupon of promotiecode is een actie waarbij je op je online aankoop een korting krijgt als een geldige code ingeeft bij het plaatsen van je online bestelling. Een code gebruiken is simpel. Je kan dit eenvoudig ingeven wanneer je klaar bent met winkelen, bij het afrekenen dus. Wees slim en gebruik een kortingscode voor extra korting of andere voordelen zoals bijvoorbeeld gratis verzending bij het online winkelen.

Een kortingscode maakt steeds vaker deel uit van het marketingbeleid van online winkels want ze zijn een ideaal instrument om een verbreding en verdieping van het klantenbestand te bereiken (meer klanten en meer verkopen). Hierbuiten kunnen andere promotiedoelstellingen zijn:

  • het vasthouden van bestaande klanten,
  • het stimuleren van productgebruik,
  • het verzamelen van adresgegevens,
  • het introduceren van nieuwe merken
  • en het uitlokken van probeerverkopen.

Door middel van promotiecodes en kortingen kan getracht worden ‘de vereiste aandacht van de doelgroep’ te krijgen. Een promotie onder de vorm van een online kortingscode wordt steeds meer gebruikt omdat ze verkoopsbevorderend werken. Een andere reden waarom promoties veelal in communicatiecampagnes verwerkt worden, is het gevolg van het feit dat promoties zoals kortingscodes op korte termijn resultaat kunnen garanderen met een grote meetbaarheid. Voordelig online winkelen? Gebruik een kortingscodes voor korting op je aankoop!

Het nadeel voor de consument, vergeleken met algemene kortingen waarbij de korting al in de prijs verwerkt zit, is dat het dus aan de consument is om alert te zijn als men de maximale korting wil genieten. Bekijk hier alle lopende kortingen